Zapowiedź produktu: Ekranowane, kluczowane kable krosowe kat 6A

Szanowni Państwo,

W miesiącu maju firma Molex Premise Networks Sp z o.o. planuje wprowadzenie do oferty kluczowanych kabli krosowych F/FTP kategorii 6A. Kable krosowe F/FTP PowerCat 6A są uzupełnieniem kompleksowego ekranowanego rozwiązania PowerCat 6A. Przeznaczone są do zapewnienia poprawnej pracy protokołów 10GBASE-T oraz 1000BASE-T. Wyposażone są we wtyki RJ45 chronione zamkiem, wpięciu kabla krosowego w port RJ45 panela
krosowego lub przełącznika jego wypięcie jest możliwe jedynie przy użyciu specjalnego klucza, który pozwala odblokować zamek. Takie rozwiązanie uniemożliwia osobom postronnym zmiany połączeń kabli krosowych w obrębie punktu abonenckiego lub strefy krosowej. Pozwala również na ochronę połączeń o charakterze strategicznym.

Kable krosowe będą dostępne w sześciu standardowych długościach 1 m, 2 m, 3 m, 5 m, 7 m oraz 10 m z powłoką zewnętrzną o statusie LS0H wyłącznie w kolorze szarym.

Poniżej zestaw dokumentów: karta katalogowa, instrukcję użytkowania kabli oraz informacja o planowanym wprowadzeniu w/wym. produktu do oferty.